Yasai Cha Han 

20

super easy

1

Japans roerbak rijst en groenten met sojasaus. Yasai betekent groenten.~

Dit gerecht is heerlijk met een kommetje misosoep en tofu stukjes erbij.  Eet smakelijk 

~Itadakimasu~🥢

Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
4 el plantaardige olie
300 gr gekookte rijst
150 gr oesterzwammen
2 el maïskorrels
2 el snijbonen
2 el gesneden wortels
2 el doperwten
2 stuks bosuitjes
sojasaus
1 el Mushroom sauce
Gari - Japans ingemaakte gember (optioneel)
Nanami Togarashi - Japans 7 kruidenpoeder (optioneel)
Nori Furokake - kruidenmix voor rijst met zeewier (optioneel)

Directions

1.
Scheur de oesterzwammen in lange reepjes. Snijd daarna in blokjes.
Mark as complete
2.
Voeg mushroom sauce, soja saus en wat olie en meng de stukjes oesterzwammen door de saus.
Mark as complete
3.
Verhit de wok 1-2 minuten op hoog vuur en doe hier de plantaardige olie erin.
Mark as complete
4.
Voeg zodra de olie goed heet is de gemarineerde oesterzwammen, daarna snijbonen, maïskorrels en doperwten erbij.
Mark as complete
5.
Roerbak alles voor 5 minuten op hoog vuur.
Mark as complete
6.
Voeg wat sojasaus en schep de rijst erdoor en blijf roerbakken tot alles gelijkmatig gemengd is.
Mark as complete
7.
Voeg tenslotte de wortel julienne en gesneden bosuitjes.
Mark as complete
8.
Roerbak nog voor 1 minuut en het vuur mag uit.
Mark as complete
9.
Verdeel het gerecht over 2 kommen en druk dit iets aan.
Mark as complete
10.
Plaats een mooi bord op de kommen en keer het om.
Mark as complete
11.
Maakt het af met eventueel, gesneden bosuitjes, gari, furakake en nanami togarasi.
Mark as complete