Sambal Matah – Balinese rauwe sambal

super easy

Stap binnen in de wereld van Balinese smaken met onze verrukkelijke rauwe sambal! Een explosie van kruiden, specerijen en onweerstaanbare pit wacht op je. Deze authentieke creatie, met liefde bereid, voegt een exotische kick toe aan elke maaltijd. Probeer het als metgezel van onze heerlijke rempeyek vegan versie en laat je smaakpapillen dansen op een Balinese melodie van smaak. Bereid je voor op een culinaire reis die je niet snel zult vergeten!

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
4 tenen knoflook, fijngesneden
3 verse kleine sereh zonder de harde buiten bladeren
15 stuks rawits, fijngesneden
15stuks sjalotten, fijngesneden 
10 stuks limoenblaadjes, heel erg fijngesneden. Ik knip dit fijn
1 tl trassi poeder
1 tl zout
2 el limoensap of 2 jeruk sambal
50 ml kokosolie
50 ml arachide olie 

Directions

1.
Meng de fijn gesneden ingrediënten bij elkaar in een vuur bestendig schaal of kom.  Behalve de sereh en knoflook. 
Mark as complete
2.
Warm de kokosolie op klein vuur. Voeg hierbij de fijngesneden sereh (in ringen) en knoflook. Na 5 minuten voeg je hier de trassi erbij. Giet deze geurige olie over de fijngesneden sambal, uien mengsels. 
Mark as complete
3.
Verhit de arachide olie goed heet. Giet daarna deze hete olie over de sambal heen.  Roer alles goed door elkaar zodat alle aroma’s vrij komen.
Mark as complete
4.
Pers de limoentjes uit boven op de sambal. Bewaren in een glazen pot de sambal goed onder de kokosolie. In de koelkast bewaren zodat ze langer houdbaar zijn.  Na 1 dag is het nog lekkerder.
Mark as complete
5.
Serveer deze sambal bij vis, gegrilde kip, gebakken tofu en tempeook heerlijk bij eigen gemaakte Rempeyek 
Mark as complete