Rujak manis

15 min

easy

2

Rujak manis is een Indonesische vruchtensalade. Je maakt dit gerecht met kokosbloesemsuiker of Gula Jawa/ suiker gewonnen uit het sap van de sagopalm en de kokospalm. Dit recept uit de Indonesische keuken is heerlijk als lunchgerecht, nagerecht, tussendoortje, bijgerecht en/of salade. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Glutenvrij dieet.

Maak jij ook mijn Rujak Manis versie? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories.

Liefs,

Margie 💚

Maak je ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
2 Granny Smith appel
1 mango
½ ananas 🍍 in blokjes gesneden
½ komkommer
je kunt heerlijke soorten verse fruit toevoegen
500gr Gula Jawa
evt. sambal oelek naar smaak
2tl tamarinde
zout naar smaak

Directions

1.
Voor de rujak saus
Doe de Gula Jawa, kokosbloesemsuiker in een vijzel en voeg evt. sambal toe.
Heb je geen vijzel? Kook de ingrediënten met een klein beetje water tot het aandikt.
Mark as complete
2.
Maal alles fijn tot een pasta. Voeg een snufje zout toe en indien nodig een beetje water.
Schil en snijd de vruchten in stukjes.
Mark as complete
3.
Leg de vruchten op een bord en giet de rujak saus over het vers gesneden fruit en groenten.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *