Rempeyek kacangijo

super easy

Vandaag heb ik een kookdemonstratie gegeven op de Tong Tong Fair kooktheater – de heerlijke Rempeyek Kacangijo! Op verzoek van jullie enthousiaste foodies, deel ik mijn recept met jullie.

Ik kan niet wachten om te horen hoe jullie deze knapperige lekkernij hebben ervaren. Deel je culinaire avontuur met mij op Instagram door mij te taggen @thegreenkitchen_bymargie, en laten we samen genieten van de heerlijke Indonesische smaken. Selamat makan!

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
250 gram rijstmeel
250 ml kokosmelk optioneel kan vervangen worden door water
+/ 150 - 300 ml water ( lastig om exact de hoeveel aan te geven, maar dit is een indicatie)
250 gram kacangijo of ongezouten pinda’s of kleine ongebakken ikan teri nasi (gedroogde ansjovis klein)
4 teentjes knoflook
3 stuks kemiri noten
2 eetlepel Ketoembar poeder
2 tl kencur poeder
½ theelepel kunjit poeder (optioneel)
6/ 7 stuks daun jeruk purut, fijn snijden
snufje zout
1 stuk ei (optioneel)

Directions

1.
Week de kacangijo in een kom met lauw water voor minimaal 1 uur.
Mark as complete
2.
Kook 500 ml water, voeg 1 theelepel zout en 2 teentjes knoflook (uit de knoflook pers) Zodra het water kookt, voeg je de kacangijo erbij en kook verder voor 1 minuut.
Mark as complete
3.
Maal de knoflook fijn samen met de kemiri noten, in een cobek of keukenmachine. Meng de fijn gemaakte knoflook en kemiri, rijstmeel, alle kruiden, daun jeruk purut en het zout in een kom. Voeg het water en kokosmelk toe en meng totdat er een mooi dunne, echt dun !! (pannenkoek)beslag ontstaat.
Mark as complete
4.
Giet de gekookte kacangijo in een zeef en laat het uitlekken en iets afkoelen. Zet het daarna in een schaaltje.
Mark as complete
5.
Verhit voldoende olie in een wok (+/- voor de helft gevuld). Met een grote soeplepel, schep je voldoende beslag, strooi 1 eetlepel kacangijo bovenop de lepel en laat je het beslag langs de zijkant van de wok de olie in glijden. Herhaal tot de pan voldoende gevuld is. Schep wat warme olie over de rand van de wok, zodat de rempejek los laat van de pan en glijdt in de olie.
Mark as complete
6.
Keer af en toe om, zodat deze gelijk matig gaar en mooi goudgele kleur krijgt. Laat het vervolgens goed uitlekken op keukenpapier. Selamat makan 💚
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *