Sambal kokos

10

super easy

2

Bij mijn Aziatische gerechten eet ik graag sambal. Ik deel hier graag mijn versie van Sambal kokos met jullie.

Eet smakelijk!


Liefs,


Margie 💚


Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
100gr geraspte kokosmeel
50gr kokos schaafsels
5 verse rode pepers
1 knoflook
1 a 2 sjalotten
1tl terasi
1cm verse laos of 2 tl Laos poeder
2tl ketoembar
1tl ketoembar korrels
2tl Javaanse suikers
5 djeroek poeroetblaadjes
1/2 tl zout
2 1/2el olie

Directions

1.
Maal de Spaanse pepers, sjalotten, knoflook, terasi met ketoembar, de suiker en het zout in de keukenmachine.
Snijd de Laos in schijven en gebruik de Laos poeder dat kan je bij de kokosmeel erbij doen.
Mark as complete
2.
Maak de olie heet in een koekenpan of wadjan. Gebruik het liefst een pan met een dikke bodem. Voeg de sambal mengsel erbij.
Mark as complete
3.
Blijf roeren tot deze geelbruin er uit ziet en wat droger wordt.
Mark as complete
4.
Neem de pan van het vuur. Roer onder voortdurend omscheppen het kokosmeel er doorheen.
Mark as complete
5.
Zet de pan terug op het vuur. Draai het vuur op de laagste stand.
Mark as complete
6.
De kleur mag vooral niet te donker worden. Dan is hij klaar.
Mark as complete
7.
Schep de sambal uit de pan en laat het afkoelen. Als je het laat staan kan het aanbranden in de hete pan.
Mark as complete
8.
En als laatste voeg je de ketoembar korrels bij de sambal.
Mark as complete
9.
Doe de sambal daarna in een goed afgesloten jampot. Voor het opdienen verwijder je de zichtbare djeroek poeroetblaadjes.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *