No products in the cart.
Aubergine – Terong Belado
TERONG BELADO
Dit gerecht is onze family favorite! Dit recept is zowel voor de:
veganisten als
️ niet veganisten
Terong betekent aubergine. Belado betekent in het Indonesisch ‘met pepers’. Het is dan ook echt best wel een pikant gerecht.
Voeg gerust extra pepers of sambal toe als je van pittig houdt Ben je bang dat het toch te pittig voor je is? Voeg dan aan het einde van de bereidingstijd wat extra water, tomaten of tomatenketchup en suiker toe.
Je kunt deze belado recepten met verse rode pepers maken. Ik maak dit gerecht met sambal oelek. Een prima alternatief en mijn keukenmachine blijft mooi schoon. Als je sambal oelek gebruikt voeg dan geen zout meer toe. In sambal oelek zit namelijk genoeg zout. Voor de Vegan versie van mijn belado: laat de trassi of gedroogde garnalen (ebi) weg. De trassi is namelijk gemaakt van garnalen.
Serveersuggestie voor de Vegan versie:
Deze sambal Belado is naast de aubergine ook heerlijk boven je gebakken tofu, gebakken tempeh, gestoomde koolrabi schijfjes, lotus wortel en/of gestoomde spruitjes. Serveersuggestie voor de Niet vegan versie:
Deze sambal Belado is ook heerlijk boven op je gekookte eieren (telor belado) of gebakken vis (ikan belado)
Selamat makan!
Liefs,
Margie 💚
Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
2 aubergines | |
3 uien | |
3tenen knoflook | |
3 flinke eetlepels sambal oelek | |
1tl trassie of 1 el ebi Voor de niet veganisten: bij de toko te koop dit weken in warm water en fijn malen | |
2 tomaten | |
2el tomatenketchup | |
60gr lichtbruine suiker of rietsuiker | |
150ml water | |
zonnebloemolie |
Directions

Geef een reactie