Muhammara

20

super easy

2

Op veler verzoek deel ik het recept van het Muhammara recept. Dit is een gezonde paprikadip uit het Midden-Oosten bestaande uit o.a. paprika en walnoten.


Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories.


Eet smakelijk!


Liefs,


Margie 💚


Maak je ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
3 rode zoete puntpaprika's
50gr walnoten
50 gr panko of paneermeel
1 el granaatappel melasse of 2 el balsamico azijn
1 tl honing
1tl cayennepeper
2 tl pul biber of Chili vlokken (optioneel)
2tl komijnpoeder
1teentje knoflook
Sap van 1 halve Citroën
Een beetje zout naar smaak
2el olijfolie
1el olijfolie om te serveren

Directions

1.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mark as complete
2.
Snijd de zoete puntpaprika door de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Grill deze 20 minuten tot de buitenkant geblakerd is.
Mark as complete
3.
Doe de walnoten, panko, het sap van een halve citroen, de balsamico azijn/. Granaatappel melasse de honing, het komijnpoeder, de cayennepeper en de knoflook in een keukenmachine.
Mark as complete
4.
Haal de zoete puntpaprika uit de oven.
Mark as complete
5.
Stop ze dan direct in een plastic zakje. Dit moet je even laten afkoelen tot je ermee kan werken. Doordat ze in plastic zitten gaat het velletje er makkelijker af. Haal voorzichtig het hele velletje van de paprika's en verwijder eventueel zwart geworden velletjes of randen.
Mark as complete
6.
Voeg de gegrilde paprika toe aan het mengsel in de keukenmachine en de twee eetlepels olijfolie in de keukenmachine.
Mark as complete
7.
Meng alles tot een grove spread.
Mark as complete
8.
Voeg wat zout naar smaak toe.
Mark as complete
9.
Serveer de muhammara op een mooi kommetje en giet hier nog wat olijfolie overheen. Hou je van zoet, zuur of pittig, proef en kruid nog even naar je eigen smaak.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *