Tofu met soba noodles

Morgen op 14 oktober is het Nationale Groenten en Fruitdag @gavoorkleur @foodcabinet
Ter inspiratie heb ik dit gerecht gemaakt zowel met groenten, als fruit en verse kruiden 🌶🍍🌱🥒🌿🎉
Een feest op het bord en voor het oog.🎉 Geschikt voor de lunch, of diner samen met miso soup, heldere bouillon🍲
Geniet meer van groenten en fruit in je maaltijd 🍍🌶🌱

Veel kook plezier!

Tag me als je dit heerlijke gerecht maakt. Aan wie geef jij de kleur door?🥒🍍🌶🍅


Liefs,


Margie 💚


Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
90gr Soba noodles
1/2 blok tofu, in blokjes snijden en 10 minuten in de airfryer op 200 graden
verse ananas in blokjes
1 a 2el geroosterd pinda’s
1 lenteuitje, in schuine stukken snijden
1/3 komkommer, met dunschiller in lange repen
1/2 limoen
verse koriander
Voor de dressing:
50ml water
50ml sojasaus
100ml rijstazijn
1 Spaanse peper 🌶, schuin snijden
1 teen knoflook, uit de pers
1cm verse gember, in fijne reepjes snijden
1el rietsuiker
1tl sesamolie

Directions

1.
Verhit de azijn met de rest van de ingrediënten, behalve de sesam olie in één steelpan.
Mark as complete
2.
Zodra de suiker is opgelost voeg je de sesamolie toe.
Mark as complete
3.
Soba noodles koken voor 4 minuten in kokend water. Uit laten lekken en spoel deze met koud water.
Mark as complete
4.
In een kom, meng de noodles, tofu, ananas stukjes, komkommers met de dressing.
Mark as complete
5.
Schik ze op een mooie schaal.
Mark as complete
6.
Garneer met koriander, lente-uitjes en pinda’s
Mark as complete
7.
Garneer met wat rode pepers 🌶 en limoen partjes.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *