Miso courgettesoep

15 min

easy

2

Met groenten uit de tuin heb ik vandaag mijn heerlijke Miso Courgettesoep gemaakt.

Deze miso is een heerlijk hartige pasta die een rijke umami en licht zoete smaakt heeft.
Hierdoor heb je verder geen andere smaak toevoeging nodig.

In dit recept maak ik gebruik van Shiro miso paste en Shichimi togarashi van Euroma.

Shiro miso paste is gemaakt van sojabonen, die kort worden gefermenteerd. Door de korte fermentatie blijft shiro miso paste milder dan andere sojaboonpasta’s, met een licht zoete accent.

Shichimi togarashi: De Japanse naam shichimi togarashi laat zich vertalen in zeven-smaken chilipeper. Shichi is het woord voor zeven, mi betekent smaak en togarashi is het Japanse woord voor rode peper. Nana is een ander woord voor zeven en bepaalde soortgelijke kruidenmixen worden nanami togarashi genoemd. Het kruid genaamd ichimi togarashi betekent één smaak en is gemaakt met rode peper alleen.

Miso is ook GLUTENVRIJ

Mocht het niet zoutig genoeg zijn kan je er wat sojasaus bij doen.


Eet smakelijk!


Liefs,


Margie 💚


Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
2 middel grote courgettes (Raspen)
1 sjalotje, fijn snipperen
1 klein teentje knoflook
2el miso shiro
3 stengels lente-uitjes fijn snijden
750ml water
1 handje vol hazelnoten 1 minuten in de airfryer grillen
Plantaardig olie

Directions

1.
Pel de sjalotten en de knoflook en hak beiden fijn.
Mark as complete
2.
Verhit wat plantaardig olie in een pan en stoof de ui glazig op een klein vuur. Voeg daarna de knoflook toe en de geraspte courgettes. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
Mark as complete
3.
Schenk nu het water in de pan. Breng dit aan de kook.
Mark as complete
4.
Voeg 2 eetlepels miso in de soep en breng de soep op laag vuur net NIET aan de kook.
Mark as complete
5.
Laat de smaken zo’n 20 minuten zachtjes trekken op het laagst mogelijke pitje.
Mark as complete
6.
Door de soep te pureren met een staafmixer wordt het lekker romig. Draai dan het vuur uit.
Mark as complete
7.
Voor de garnering: Lente-uitjes fijn snijden. Hazelnoten grof stampen in de vijzel en voeg shichimi togarashi toe
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *