No products in the cart.
Miso courgettesoep
Met groenten uit de tuin heb ik vandaag mijn heerlijke Miso Courgettesoep gemaakt.
Deze miso is een heerlijk hartige pasta die een rijke umami en licht zoete smaakt heeft.
Hierdoor heb je verder geen andere smaak toevoeging nodig.
In dit recept maak ik gebruik van Shiro miso paste en Shichimi togarashi van Euroma.
Shiro miso paste is gemaakt van sojabonen, die kort worden gefermenteerd. Door de korte fermentatie blijft shiro miso paste milder dan andere sojaboonpasta’s, met een licht zoete accent.
Shichimi togarashi: De Japanse naam shichimi togarashi laat zich vertalen in zeven-smaken chilipeper. Shichi is het woord voor zeven, mi betekent smaak en togarashi is het Japanse woord voor rode peper. Nana is een ander woord voor zeven en bepaalde soortgelijke kruidenmixen worden nanami togarashi genoemd. Het kruid genaamd ichimi togarashi betekent één smaak en is gemaakt met rode peper alleen.
Miso is ook GLUTENVRIJ
Mocht het niet zoutig genoeg zijn kan je er wat sojasaus bij doen.
Eet smakelijk!
Liefs,
Margie 💚
Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
2 middel grote courgettes (Raspen) | |
1 sjalotje, fijn snipperen | |
1 klein teentje knoflook | |
2el miso shiro | |
3 stengels lente-uitjes fijn snijden | |
750ml water | |
1 handje vol hazelnoten 1 minuten in de airfryer grillen | |
Plantaardig olie |
Directions

Geef een reactie