Mijn finale dag bij Veganmasters.nl – Bedankt voor jullie support!


Wat een ongelooflijk avontuur is dit geweest! Ik ben met trots de nieuwe Indonesian Cuisine master geworden bij Veganmasters.nl!

Vandaag neem ik jullie mee achter de schermen en vertel ik hoe ik de wedstrijd en de finaledag heb beleefd. Bekijk hieronder de compilatie en achter-de-schermen beelden van mijn finale bij Find the Masters.

Compilatie en behind the scenes beelden van de finale van Vegan Masters

Toen ik te horen kreeg dat ik de finale had bereikt van Vegan Masters, ontving ik een specifieke opdracht voor de grote eindstrijd. Naast mijn populaire Happy saté, kreeg ik de uitdaging om nog twee nieuwe gerechten te creëren: een smaakvol rendang gerecht en een authentiek Indonesisch gerecht. Een opdracht waar ik meteen enthousiast van werd!

Ik dook direct in mijn nieuwe veganistische creaties. De uitdaging lag in het perfectioneren van de veganistische varianten zodat ze dezelfde smaak en structuur hadden als hun vlees-tegenhangers. Na een reeks experimenten en creaties had ik na slechts één dag al de twee nieuwe gerechten in gedachten.

Mijn man en kinderen waren de eersten die mijn nieuwe veganistische gerechten mochten proeven. De lovende reacties bevestigden meteen dat dit de perfecte drie gerechten waren voor de finale.

Finale dag

Op donderdag 15 april was het zo ver. Vanaf 14 uur begon de live uitzending van de finale. De jury bestond uit Giel (@giels), Jason (@theindigokitchen), Khalid (@khalidoubaha), Veerle (@veerlevrindts) en Danny (@danny.veganmasters).

Elke kandidaat kreeg een half uur voorbereidingstijd in de keuken en 25 minuten om de gerechten te presenteren aan de jury. Mijn moment kwam om 19.00 uur. Ik had thuis alles tot in de puntjes voorbereid en mijn dochter Priscilla vergezelde me om te helpen. We hadden jarenlang samen sushi workshops en catering gegeven in heel Nederland. Het was geweldig om weer samen in de keuken te staan.

De presentatie voor de jury verliep fantastisch. Ze prezen de uitstraling en de heerlijke smaak van de gerechten.

Ik nam hen mee op een culinaire reis door Indonesië. We begonnen met de Happy saté, afkomstig uit het Javaanse eiland waar ik vandaan kom. Het tweede gerecht was Bali Bliss, geïnspireerd door onze reizen naar Bali – onze favoriete vakantiebestemming. Het laatste gerecht was Tasty Rendang, afkomstig uit Sumatra waar mijn oma vandaan komt.

Daarna had ik een boeiend interview met Ellen Jansen. We spraken over mijn gerechten, mijn ervaring met sushi workshops en catering, inclusief voor de Libelle Zomerweek. Ik deelde ook hoe ik begon met het koken van vegan gerechten. Ondertussen was de jury in beraad over wie de nieuwe Vegan master zou worden.

Gedurende de dag werden al enkele masters geselecteerd, en het was voor mij onbekend hoeveel masters uiteindelijk zouden worden gekozen. Dus ik had geen idee of er nog een plekje voor mij was.

Ik liep terug naar de jury en kreeg direct van Giel het resultaat dat ik de nieuwe Indonesian cuisine vegan master chef was geworden.

Ik was super blij en vond het een hele leuke verrassing! En ik wil alle jury leden bedanken voor hun mooie woorden. Ik wil alle juryleden bedanken voor hun prachtige woorden, en in het bijzonder wil ik Danny bedanken voor zijn commentaar waarin hij zei dat mijn gerecht van een andere planeet leek te komen en dat iedereen genoot van mijn gerechten.

Ik verheug mij er op om mijn ontwikkelde Indonesische gerechten met heel Nederland en België te mogen delen.

k kijk er enorm naar uit om mijn ontwikkelde Indonesische gerechten te delen met Nederland en België. Nog enkele weken geleden kon ik me geen voorstelling maken van deze hele wedstrijd. Aangemoedigd door mijn man en kinderen heb ik me opgegeven. En daar heb ik geen moment spijt van gehad! In deze weken heb ik niet alleen mijn horizon verbreed, maar ook geleerd hoe geweldig het is om nieuwe vegan gerechten te ontwikkelen. Op deze manier draag ik bij aan een duurzamere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen, door nieuwe veganistische opties te introduceren

Veganmasters.nl, hartelijk dank voor de warme ontvangst tijdens de finale en de prachtige jurycommentaren! Ik kijk uit naar een geweldige samenwerking.

Mijn lieve man, kinderen en kleinkinderen, ik wil jullie bedanken voor jullie onvoorwaardelijke steun.

En last but not least, aan al mijn familie, vrienden, kennissen en dierbare volgers: dank jullie wel voor het stemmen op mij en mijn gerecht, en voor alle liefdevolle reacties die ik heb mogen ontvangen. Dit avontuur is mede mogelijk gemaakt door jullie!

Liefs,

Margie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *