Mijn finale dag bij Veganmasters.nl – Bedankt voor jullie support!

Wowwww wat een avontuur! Ik ben de nieuwe Indonesian Cuisine master van Veganmasters.nl geworden!

Vandaag neem ik jullie mee behind the scenes en vertel ik jullie hoe ik de wedstrijd en de finale dag heb beleefd. Bekijk hieronder de compilatie en behind the scenes beelden van mijn Finale bij Find the masters.

Compilatie en behind the scenes beelden van de finale van Vegan Masters

Nadat ik had gehoord dat ik door was naar de finale van Vegan Masters kreeg ik een specifieke opdracht voor de grote finale. Naast mijn Happy saté werd mij gevraagd om nog twee gerechten te maken. Een heerlijke rendang gerecht en een authentiek Indonesisch gerecht. Een super leuke opdracht waar ik gelijk enthousiast van werd.

Ik ging gelijk aan de slag met mijn nieuwe vegan gerechten. De uitdaging is om ervoor te zorgen dat de vegan variant net zo smaakvol en dezelfde structuur krijgt als de vlees variant. Na wat creaties te hebben uitgeprobeerd had ik na één dag gelijk de twee nieuwe gerechten bedacht.

Mijn man en kinderen waren uiteraard de eersten die mijn nieuwe vegan gerechten mochten proeven. Ik kreeg zulke goede reacties dat ik gelijk wist dat dit dé drie gerechten voor de finale zouden worden.

Finale dag

Op donderdag 15 april was het zo ver. Vanaf 14 uur begon de live uitzending van de finale. De jury bestond uit Giel (@giels), Jason (@theindigokitchen), Khalid (@khalidoubaha), Veerle (@veerlevrindts) en Danny (@danny.veganmasters).

Per kandidaat had je een half uur voorbereidingstijd in de keuken en 25 minuten presentatie voor de jury. Ik mocht om 19.00 uur in de keuken staan. Ik had alles thuis goed voorbereid. Mijn dochter Priscilla ging met mij mee om mij te helpen in de keuken. Ik heb samen met haar jaren lang sushi workshops & catering gegeven door heel Nederland. Ik vond het erg fijn om weer samen met haar in de keuken te staan.

De presentatie voor de jury ging heel goed. Ze vonden de gerechten er goed uit zien en lekker smaken.

Ik nam ze mee op mijn culinaire reis door Indonesië. Ze begonnen met de Happy saté dat komt uit het eiland Java waar ik vandaan komt. Het tweede gerecht is Bali bliss geïnspireerd op onze reizen naar Bali. Dat is onze favoriete vakantiebestemming. En het laatste gerecht is Tasty rendang wat uit Sumatra komt waar mijn oma vandaan komt.

Hierna had ik een heel leuk interview met Ellen Jansen. We hadden het over mijn gerechten, de sushi workshops en catering die ik jarenlang heb gegeven o.a. voor de Libelle Zomerweek. En heb ik verteld hoe ik ben begonnen met het koken van Vegan gerechten. Ondertussen was de jury in overleg of ik de nieuwe Vegan master mocht worden.

Gedurende de dag waren er al een aantal masters gekozen.. en was het mij niet bekend hoeveel masters ze uiteindelijk zouden kiezen. Dus ik had geen idee of er nog wel een plekje vrij was.

Ik liep terug naar de jury en kreeg direct van Giel het resultaat dat ik de nieuwe Indonesian cuisine vegan master chef was geworden.

Ik was super blij en vond het een hele leuke verrassing! En ik wil alle jury leden bedanken voor hun mooie woorden. En in het bijzonder wil ik Danny bedanken voor zijn jury commentaar waarin hij aangeeft dat hij mijn gerecht van een ander planeet vindt komen en dat ze allemaal hebben genoten van mijn gerechten.

Ik verheug mij er op om mijn ontwikkelde Indonesische gerechten met heel Nederland en België te mogen delen.

Een paar weken geleden had ik nog geen beeld bij de hele wedstrijd. Aangemoedigd door mijn man en kinderen heb ik mij opgegeven. En daar heb ik zeker geen spijt van! Ik heb in deze paar weken nog meer gezien en geleerd hoe mooi het is om vegan gerechten te ontwikkelen. En dat ik niet alleen nieuwe vegan gerechten kan introduceren, maar op deze manier ook kan bijdragen aan een duurzamere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

Veganmasters.nl bedankt voor de warme ontvangst tijdens de finale en het mooie jury commentaar! Ik verheug mij op een hele mooie samenwerking.

Mijn lieve man, kinderen en kleinkinderen wil ik bedanken voor hun support.

En last but not least alle familie, vrienden, kennissen en lieve volgers. Bedankt voor het stemmen op mij en mijn gerecht en alle liefdevolle reacties die ik heb mogen ontvangen.

Liefs,

Margie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *