Risotto con funghi

15 min

easy

2

Vandaag heb ik heerlijk een dagje in de tuin gewerkt. Dat werkt echt ontspannend voor mij. Met mijn handen in de aarde, plantjes water geven. En ik ben alvast bezig om de moestuin aan het inrichten.

Naast de Aziatische keuken houd ik ook erg van de Westerse Keuken. In de avond heb ik een heerlijke maaltijd bereid. 💚 RISOTTO CON FUNGI 💚 helemaal vegan met vegan bouillonpoeder zonder gist en super heerlijke ‘this is not Grated Cheese‘ van @willicroft.store. Zo lekker😋 gemaakt van cashewnoten en edelgist.

YUMMIE wat een umami!

Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
2teentjes knoflook
1stuk sjalotje
1el verse thijm
1el boter
beetje olijfolie
300gr risottorijst
+/- 1liter bouillon (vegan zonder gist)
200gr paddenstoelen mix
140gr konings oesterzwammen
Vers gemalen peper

Directions

1.
Pel en snipper de sjalotjes en hak de knoflook heel fijn
Snijd de paddenstoelen in plakjes en de konings oesterzwammen in tweeën
Mark as complete
2.
Strip de thijm van de steeltjes
Mark as complete
3.
Verwarm de boter en wat olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin het sjalotje en knoflook.
Mark as complete
4.
Bak de paddenstoelen in de rest van de boter in een andere pan met wat fijn gesneden knoflook en thijm.
Mark as complete
5.
Roer de rijst door de gefruite ui en roer tot de rijstkorrels glazig zijn en glanzen.
Mark as complete
6.
Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst, blijf roeren en herhaal dit. Proef of de rijst gaar is. Als hij nog niet gaar is en de bouillon wel op is kun je steeds weer kleine beetjes heet water toevoegen tot de risotto gaar is. Voeg dan de gebakken paddenstoelen toe.
Mark as complete
7.
Schep de risotto op mooi diepe borden. Garneer de risotto met een handje rucola, wat walnoten voor de bite en grated cheese.
Mark as complete
8.
Tenslotte breng je de risotto verder op smaak met versgemalen peper. En klaar is dit heerlijke vegan gerecht.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *