Tikka Masala met bloemkool

Vandaag eten we vegetarisch. Wat hebben wij genoten! Tikka Masala met bloemkool en champignons. Zelf gemaakte raita is heerlijk verfrissend en verrassend met komkommer en gedroogde abrikozen. Het recept van de raita volgt. Hier kan je de Tikka Masala met bloemkool vinden.

De tikka masala is een van mijn favoriete vegetarische gerechten. Echt de moeite waard om te maken. Wij eten dit met rijst en naan

.

Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
1 hele bloemkool
1 bakje champignons
200ml kokosmelk
1el garam massala
1el citroensap
1/2tl chili
1tl gember
Voor de saus
2 uien
2cm verse gember
2 teentjes knoflook
400gr tomaten passata
100ml kokosmelk
1el garam masala
1tl komijn poeder
1tl korianderpoeder
1tl kaneelpoeder
1tl chilipoeder
1tl kurkuma poeder
Verse koriander 🌿
1 Limoen (sap naar smaak)
1/2 tl zout
olie

Directions

1.
Snijd de bloemkool in roosjes en champignons in tweeën.
Mark as complete
2.
Meng in een kom alle ingrediënten van de marinade en schept de bloemkool en champignons erdoor. Laat dit minstens een half uurtje staan. Hoe langer hoe beter de smaak erin trekt.
Mark as complete
3.
Verwarm de oven op 200 graden en bak de gemarineerde bloemkool en champignons op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven voor 20 minuten.
Mark as complete
4.
Snipper de uien en knoflook fijn en hak de gember. Verhit een pan met olie en fruit de ui, knoflook en gember een minuutje aan. Voeg dan de garam masala, komijn, kaneel kurkuma, korianderpoeder, chili en zout toe en bak 2 minuten aan.
Mark as complete
5.
Voeg de tomaten passata en kokosmelk toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel een kwartiertje zachtjes pruttelen, zodat de saus kan indikken.
Mark as complete
6.
Voeg de gebakken bloemkool en champignons toe aan de pan met saus. Roer dit even door de saus.
Mark as complete
7.
Proef of je nog wat pit of zout nodig heeft. Ik heb een beetje extra 🌶 erbij gedaan.
Mark as complete
8.
Garneer met verse koriander, limoen schijf.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *