Rempejek / Pejek

15

easy

2

Vandaag deel ik een lekkere Indonesische / Javaanse snack recept. Het is zo lekker en gemakkelijk te maken👍

Rempejek of Pejek kan het beste omschreven worden als een heel dun, knapperig gebakken koekje uit de Javaanse keuken. Het wordt gemaakt van rijstmeel en/of bloem en bevat pinda en kruiden. Je blijft er van eten!

Selamat makan!


Liefs,


Margie 💚


Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
300gr rijstmeel
400ml kokosmelk Optioneel, ik gebruik dit niet. Ik heb dit vervangen door water.
2 volle eetlepels maizena of tapioca meel
100gr ongezouten pinda’s
2 teentjes knoflook
2 kemiri noten
2tl Koriander poeder
1tl Kencur poeder
5 daun jeruk purut, fijn snijden
snufje zout en peper naar smaak

Directions

1.
Maal de knoflook fijn samen met de kemiri noten. De pinda’s breek je in grove stukken met een vijzel.
Mark as complete
2.
Meng de knoflook, maizena/ tapiocameel rijstmeel, kruiden en het zout.
Mark as complete
3.
Voeg het water toe en meng totdat een mooi dunne, echt dun (pannenkoek)beslag ontstaat.
Mark as complete
4.
Voeg de pinda’s toe en meng dit met elkaar.
Mark as complete
5.
Verhit voldoende olie in een wok of pan (ongeveer drie kwart gevuld). Met een grote soeplepel laat je het beslag langs de zijkant de olie in glijden en bak de rempejek mooi goudbruin.
Mark as complete
6.
Laat het vervolgens goed uitlekken op keukenpapier. Nadat deze is goed afgekoeld kun je dit lucht dicht bewaren.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *