Miso garlic haricot verts

15

easy

4

Vandaag heb ik een heerlijke groentengerecht voor jullie. De Miso garlic haricot verts. Het recept is voor 4 personen.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Eet smakelijk

Liefs,

Margie 💚

Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
300gr haricot verts
ruime hoeveelheid water
2 teentjes knoflook, snijdt deze in zeer dunne plakjes
1tl suiker
2el shiro miso
2el mirin
2el zonnebloemolie

Directions

1.
Verwijder de uiteinden van de haricot verts en blancheer ze circa 5 minuten in het kokend water.
Mark as complete
2.
Frituur de knoflookplakjes in olie op midden hoog vuur.
Zodra deze goud kleurig begint te worden gelijk er uit halen en uit laten lekken. Niet laten aanbranden, anders smaakt deze bitter.
Mark as complete
3.
Breng water aan de kook in een steelpan.
Mark as complete
4.
Giet ze af in een vergiet en spoel ze onder stromend koud water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken, dep goed droog met keukenpapier en zet opzij.
Mark as complete
5.
Voeg dan in een kom de shiro miso, mirin, suiker en zonnebloemolie toe. Meng het geheel vervolgens tot een dikke pasta.
Mark as complete
6.
Doe nu de haricot verts en de pasta in een ruime kom en hussel het goed door elkaar.
Mark as complete
7.
Serveer deze haricot verts als bijgerecht op een bord en garneer met de achtergehouden krokante knoflook stukjes.
Mark as complete

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.