Middle Eastern Vegetable Salad

Het recept van vandaag heb ik van @Jigalkrant. Op zijn Instagram account deelde hij dit gerecht.

Dit gerecht staat in zijn kookboek ‘TLV- Recepten en Verhalen uit Tel Aviv’. TLV is een kookboek, leesboek en reisgids in een. Ik heb het kookboek zelf nog niet, maar ik ben wel heel erg benieuwd naar alle verhalen en recepten. Na het zien van dit heerlijke gerecht op Instagram werd ik gelijk enthousiast om het ook zelf te gaan maken. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe gerechten. Het leuke aan dit gerecht is dat het een mix is tussen de keuken uit Azië en het Midden-Oosten. Ik heb al veel fusion gerechten gemaakt, maar dit is een nieuwe mix voor mij.

recept van Jigalkrant zijn kookboek is hier te bestellen: Home – TLV (tlv-kookboek.nl)

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
138gr pijnboompitten
160gr pijnboompitten
100gr sesamzaad
2stuks rode chilli pepers, in dunne ringen gesneden
250gr witte kool, dun gesneden
3 lente-uitjes, in ringen gesneden
125gr mungboonkiemgroenten
50ml witte azijn
75ml extra virgin olijfolie
35gr basterdsuiker (superfijn)
35ml sojasaus (zoutarm)

Directions

1.
Rooster de pijnboompitten, pecannoten en sesamzaadjes afzonderlijk in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn.
Mark as complete
2.
Zet de noten en zaden apart om af te koelen.
Mark as complete
3.
Klop de azijn, olie, suiker en sojasaus in een aparte kom door elkaar.
Mark as complete
4.
Giet vlak voor het serveren de dressing over de salade en schep alles goed door elkaar. De salade kan 1 dag in de koelkast worden bewaard.
Mark as complete

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.