Kimchi

15

easy

4

Vandaag deel ik mijn kimchi recept wat ik op het event van Follow the Butterfly heb gemaakt. Het is lekker en vooral gezond!

Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie


Liefs,

Margie ๐Ÿ’š




Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
1 grote krop Chinese kool
1 tot 1 1/2 el zeezoutvlokken
1 ui, grof snijden
3 teentjes knoflook, grof gehakt
stukje gember (ca. 3 cm en grof gehakt)
1 el rijstbloem
40 tot 50 gram gochugaro (Koreaanse chilivlokken bij de toko)
60 ml Japanse sojasaus
1 winterpeen (geschild en julienne gesneden)
1 komkommer, julienne gesneden
3 lente-uitjes (in stukjes van 2 cm)

Directions

1.
Snijd de kool in de lengte in vier parten en verwijder de harde kern onder in.
Mark as complete
2.
Snijd de kool in stukken van ca. 2 cm en doe hem in een grote kom. Bestrooi de kool met het zout en kneed de kool met je handen om het zout goed te verdelen. Laat 2-3 uur staan en schep de kool om het half uur om, tot de kool zachter is geworden. Spoel de kool kort af met koud water. Laat goed uitlekken en doe hem terug in de kom.
Mark as complete
3.
Pureer de ui, de knoflook en de gember in een keukenmachine helemaal glad. Voeg een klein scheutje water toe.
Mark as complete
4.
Breng de rijstbloem in een kleine pan met 100 ml water. Breng aan de kook en kook al roerend op middelhoog vuur tot er een dikke pasta ontstaat.
Mark as complete
5.
Schep het uien mengsel in een kom en meng met de rijstbloempap, de sojasaus en de chilivlokken. Breng deze pasta toe aan de kool en masseer goed in tot er vocht vrij komt. Voeg als laatste de komkommer stukjes, de lente-uitjes en de winterpeen, de lente-ui en meng alles goed door elkaar.
Mark as complete
6.
Schep de groenten in een ruime kom of plastic bak waar een deksel op kan, waar de groenten iets lucht dicht bewaard kan worden. Druk goed aan. Plaats een bord met iets zwaars erop bijvoorbeeld een paar borden. Als je de groenten aandrukt, moet er genoeg vocht omhoogkomen zodat de groenten helemaal onderstaan.
Mark as complete
7.
Zit er te weinig vocht in de kom. Los dan 1 tl zout per 100 ml heet water (niet kokend) en schenk dit in de kom.
Mark as complete
8.
Leg een deksel erop. Laat deze 1-2 dagen op kamertemperatuur staan op een koele, donkere plek.
Mark as complete
9.
Twee keer per dag haal je het deksel eraf en proef. De kimchi is klaar voor gebruik als de smaak duidelijk veranderd is en de groenten friszuur smaken.
Mark as complete
10.
Nu is de kimchi klaar. Bewaar de kimchi in de koelkast. Hoe langer je hem bewaart, hoe smaakvoller de kimchi wordt.
Mark as complete
11.
De kimchi blijft gekoeld ongeveer 1 maand goed. Tip: heerlijk bij een tosti broodje ๐Ÿ’š
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *