Banana pancakes met essential oils

15 min

easy

2

Het volgende recept neemt mij altijd mee terug naar onze laatste vakantie op Bali, eind 2019. We waren daar met onze familie en het was zo dierbaar. Op een van de vele resort waar we verbleven kregen we banana pancakes bij het ontbijt in onze villa. Gemaakt door de lieve medewerkers daar.


Vanochtend heb ik een gezonde en plantaardig variant gemaakt voor onze brunch. Met onder andere de glutenvrije variatie en voor een frisse smaak een paar druppels ‘Wild orange olie‘ die ik in de goodiebag had gekregen van het “Steeds meer je droom-leven’ event van  @follow_thebutterfly🦋 heb gehad. Het geeft de pannenkoeken een luchtige, frisse smaakt 🧡🧡🧡

Bananen pancakes serveertip:

Verdeel de bananen met stroop over de pancakes en bestrooi met eventueel poedersuiker. Heb je nog wat eetbare bloemen in de tuin staan? Versier je pannenkoeken hier mee.

Feestje op het bord

Geniet ervan!

Liefs,

Margie 💚


Maak jij ook een van mijn gerechten? Laat het mij weten ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Maak een foto en tag mij in jullie posts en/of stories @thegreenkitchen_bymargie


Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
250ml haver of amandelmelk
1 a 2 druppel wild orange olie van Doterra
250gr zelfrijzend bakmeel of glutenvrije zelfrijzend bakmeel
1/4tl baksoda
0.5 tl zout
1 banaan geprakt
2 bananen in plakken snijden
zonnebloemolie of kokosolie
Schenkstroop (voor op de pancakes)
Eventueel poedersuiker

Directions

1.
Schenk de haver of amandelmelk in een kom. Voeg hierin de havermout of glutenvrije havermout. Roer even tot de havermout het vocht wat opneemt. Voeg de bloem, baksoda, geprakte banaan en wild orange olie van Doterra. Tot een egale, dik beslag.
Mark as complete
2.
Verhit wat plantaardig olie of kokosolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hier in per keer 2 a 3 kleine pancakes (1 a 1 1/2 el beslag)
Mark as complete
3.
Bananen schijfjes die over zijn bak je in dezelfde koekenpan met wat plantaardig boter met wat pannenkoeken stroop voor 1 minuut.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *