Hallo, ik ben Margie. Welkom op mijn website!

Hallo, ik ben Margie, de oprichter van @thegreenkitchen_bymargie. Mijn roots liggen in het prachtige Indonesië, waar smaken en kruiden de ziel van elke maaltijd vormen. Maar mijn culinaire reis begon lang voordat ik de keukens van mijn geboorteland verkende.

Samen met mijn man Ruud hebben we als eerste in Lelystad onze authentieke Indonesische toko geopend, waar we heerlijke traditionele gerechten ontsluierden en onze liefde voor de keuken deelden.

Na verloop van tijd brachten mijn dochter Priscilla en ik sushi-workshops en catering naar Nederland, en we waren ook hier een van de eersten die deze kunst hier introduceerden. Wij gaven workshops door heel Nederland en stonden elk jaar op de Libelle Zomerweek.

Reizen is mijn passie! Tijdens mijn avontuurlijke reizen heb ik diverse masterclasses gevolgd in Thailand, Bali en Indonesië, waar ik de de lokale gerechten leerde maken. De smaken van deze keukens inspireerden mij om mijn eigen culinaire stijl te ontwikkelen

Tuinieren & moestuin

Een paar jaar geleden ben ik  begonnen met mijn eigen moestuin, waar ik met liefde onze eigen groenten en kruiden verbouw Er gaat niets boven het plukken van verse ingrediënten uit je eigen tuin om een maaltijd te bereiden. Mijn kracht ligt in het transformeren van eenvoudige ingrediënten tot heerlijke gerechten, en ik deel deze magie graag met jullie.

Little box of joy

In 2021 hebben mijn gezin en ik ons eigen merk opgericht, Little Box of Joy. In deze uitdagende tijden bieden we heerlijke lekkernijen om vreugde te verspreiden, of het nu gaat om verjaardagen, de geboorte van een baby of gewoon om elkaar op te fleuren. Al onze heerlijke lekkernijen, waaronder brownies en glutenvrije bananenbrood, worden met liefde bedacht en gemaakt. Bekijk onze webshop voor de laatste aanbiedingen.

Vegan cooking school

In dat zelfde jaar heb ik de Vegan cooking school geopend. Hier kun je mijn online kooklessen volgen wanneer het jou uitkomt. Mijn missie is om te laten zien hoe je heerlijke veganistische gerechten kunt bereiden, of je nu flexitariër, vegetariër of veganist bent. Dit is dé plek om mijn favoriete recepten te leren kennen. Meld je aan voor mijn community en ontvang kookinspiratie en recepten.

Indonesian cuisine Vegan Master

In april 2022 nam ik deel aan ‘Find the Master’, waar Veganmasters op zoek was naar nieuwe meesterkoks. Mijn doel was om te laten zien hoe verrukkelijk vleesvervangers kunnen zijn en hoe ze dezelfde smaak en voldoening kunnen bieden. Bovendien wilde ik bijdragen aan een beter milieu voor toekomstige generaties. Na een spannende finale ben ik een van de nieuwe Masters geworden! Als Indonesian cuisine Vegan Master heb ik drie nieuwe vegan gerechten ontwikkeld: de Happy saté, geïnspireerd op het eiland Java waar ik vandaan kom; Bali Bliss, een eerbetoon aan onze favoriete vakantiebestemming; en Tasty Rendang, een smaakvol gerecht uit Noord-Sumatra, de streek van mijn oma.

Contact

Wil je mijn culinaire avonturen volgen? Dat kan via Instagram @thegreenkitchen_bymargie en op Facebook @margie.siswoko

Ben je op zoek naar privé dining of catering bekijk hier wat de mogelijkheden zijn.

Heb je een leuke samenwerking in gedachten? Bekijk dan mijn Contact pagina voor meer informatie. 

Liefs,

Margie

Follow me: